04 mar 2021

Susanna Christina Møller

Marketing Project Manager

Lønskolen - dengang, i dag og i morgen

Det er ikke mere end fire måneder, at Lønskolen lancerede sit eget selvstændige website. Historien om Lønskolen går dog meget længere tilbage end til slutningen af 2020. Faktisk helt tilbage til dengang, hvor online-kurser, webinarer og e-learning var ukendte fænomener. Men grundidéen var den samme, som den er i dag: vidensdeling og kompetenceudvikling - til glæde og gavn for alle parter!

Ingen kan helt huske, hvordan idéen opstod. Men mon ikke, at den som så mange andre gode indfald er opstået under bruseren eller på en gåtur med hunden: hvorfor i alverden deler vi ikke ud af vores store viden om løn - og hjælper både kunderne og os selv?

 

Lønskolen slog dørene op til sit første kursus i 2008. Der var dengang blot ét produkt på hylden: Kursus i løn. Kurset varede to dage, og alle tænkelige hjørner af lønadministrationen og personalejuraen - lige fra lønafregning og ferie til sygdom, barsel og refusion - blev behandlet i løbet af de to dage.

Tilslutningen var stor fra starten, og der blev afholdt kurser i alle landsdele. At der var behov for større viden om løn og lønregler stod med andre ord hurtigt klar. 

Lønskolen i dag: produktkurser og skræddersyede temakurser

Lønskolen tilbyder i dag skræddersyede kurser i løn, HR og personalejura. Det oprindelige kursus i løn findes endnu, men er blevet både niveauopdelt og emneopdelt. For dig som kursist betyder det, at du har bedre mulighed for at fokusere på præcis det, du har behov for at få en viden om, for eksempel finanskontering eller håndtering af sygdom

Samtidig er både Lessors og Danløns produktkurser lagt ind under Lønskolen. Når du vælger et produktkursus, bliver du nu samtidig præsenteret for de almene kurser, som du i dit arbejde med løn og HR ofte også kan have glæde af, for eksempel et kursus med fokus på samtidighedsferien. Du kan med andre ord meget nemmere supplere et kursus med et andet og sammensætte nøjagtig den pakke, du har brug for.

Som sidste skud på stammen er det digitale grundkursus i LessorLøn og det digitale rapportkursus i LessorLøn nu også blevet en del af Lønskolens produktudbud.  

Sidst men ikke mindst gør Lønskolen i dag selvfølgelig brug af nutidens mange digitale muligheder. Vi afholder både webinarer og online-kurser og vil med tiden tilbyde mere og mere inden for e-learning. Det betyder, at vi med god samvittighed også kan holde åbent i en corona-tid. 

Fremtidens Lønskole: moderne undervisningsmetoder - men ikke uden papir og blyant

På Lønskolen er det vores fornemmeste opgave at optimere resultaterne af vores forskellige undervisningsaktiviteter - altså indlæringen.

Netop derfor er det planen, at vi inden længe introducerer 'Blended Learning' - en metode, der i ét og samme kursusforløb kombinerer flere forskellige undervisningsformer, for eksempel almindelig fysisk undervisning og online-undervisning. Det giver mulighed for at forene det bedste af to verdener.  

Som kursist på Lønskolen vil du også snart kunne stifte bekendtskab med begrebet 'Flipped Learning', hvor den klassiske tavleundervisning erstattes af et videoforedrag som en form for lektie, mens den mere komplicerede og tidskrævende del af stoffet gennemgås sammen med kursisterne. 

Men selv med de nye muligheder er det ikke alt, man behøver ændre på, for at sætte fokus på indlæringen. Lone Bahne, en af Lønskolens mest garvede undervisere i det almene lønkursus, fortæller:

'Når jeg beder kursisterne udfylde en lønseddel i hånden, er de først en smule skeptiske. Det er ingen jo vant til at gøre i dag. Men når først de kommer i gang og når i mål med opgaven, er al skepsis fejet til side. Netop denne manuelle øvelse er nemlig en af de allermest lærerige.'

Vi glæder os til at byde dig velkommen til Lønskolens mange kursustilbud.

Emner:

Læring Lønadministration Love og regler

Relaterede artikler