
Susanna Christina Møller
Marketing Project ManagerLønbogholderens vigtigste opgave: at udbetale korrekt løn til tiden
Lønnen skal være korrekt, og lønnen skal udbetales til tiden. Det kan få alvorlige konsekvenser for både lønmodtagerne og virksomhederne, når dette ikke er tilfældet. Læs med her.

Den vigtigste opgave for en lønbogholder er at lave korrekt løn til tiden for alle medarbejdere.
Når opgaven - af den ene eller anden grund - ikke løses eller kun løses delvist, kan det have alvorlige konsekvenser. For medarbejderen kan det meget vel betyde, at de månedlige regninger ikke kan betales, eller at kontoen går i overtræk - med alle de ubehageligheder, som det medfører.
For virksomheden, der skal udbetale lønnen, er det selvsagt ikke rart at stille medarbejderne i en sådan situation. Men andre alvorlige konsekvenser kan også komme på tale. Og juraen er simpel: manglende løn anses for en misligholdelse af ansættelseskontrakten. Det giver medarbejderen ret til at standse arbejdet, indtil lønnen udbetales, og ret til erstatning.
Hvis lønnen udebliver, skal medarbejderen straks anmode om udbetaling. Sker dette ikke inden for en kort frist, har medarbejderen ret til at opsige ansættelsesforholdet med 1 dags varsel. Erstatningen, som medarbejderen kan gøre krav på, består af den manglende løn, løn og pension i opsigelsesperioden, feriegodtgørelse og eventuelle personalegoder af økonomisk værdi.
Korrekt løn er virksomhedens ansvar
En medarbejder har ikke pligt til at sikre sig, at den løn, der udbetales, er korrekt. Det er alene virksomhedens ansvar. I en afgørelse fra Arbejdsretten er det blevet fastslået, at en medarbejder har ret til at gå ud fra, at lønnen er korrekt. Med andre ord: hvis medarbejderen, for eksempel på grund af en fejl fra arbejdsgiverens side, har fået for lidt i løn - muligvis over en længere periode - og ikke opdaget fejlen, har medarbejderen krav på efterbetaling. Et krav, der først forældes efter 10 år!
Hvis en medarbejder derimod er i ond tro og helt åbenlyst får for meget i løn, skal vedkommende give besked til arbejdsgiveren og betale det overskydende beløb tilbage.
Undersøgelser viser, at mere end hver anden lønmodtager har oplevet at finde fejl i sin lønseddel. Det kan med andre ord godt betale sig at sikre sig, at lønnen altid er korrekt.
Bliv endnu bedre til løn med et kursus på Lønskolen
Lønskolen tilbyder kurser i lønadministration både for nye lønbogholder og den erfarne. Med et kursus i lønadministration bliver du sikker på regler og lovgivning og opnår større sikkerhed for altid at udbetale den korrekte løn - også i komplekse tilfælde - samtidig med at du begrænser risikoen for at lave fejl, som kan forsinke lønudbetalingen.
Du kan tilmelde dig kurset i lønadministration, uanset hvilket lønsystem du bruger.
Hvis du allerede i dag bruger et system fra Lessor til din lønafregning, kan du også med fordel tilmelde dig et kursus. På vores kurser i LessorLøn og Lessor Payroll til Microsoft Dynamics NAV lærer du ikke blot at sætte systemerne op og køre løn, men også at automatisere de manuelle processer, som oftest er årsag til fejl.
Blog-indlægget udgør alene Lessors fortolkning af det indhold, som indlægget vedrører. Lessor påtager sig intet ansvar for rigtigheden eller for skader eller tab, du måtte lide, der direkte eller indirekte kan henføres til brugen af indholdet og/eller information i indlægget.
Emner:
Relaterede artikler

Den nye ferielov går aldrig på ferie
Den nye ferielov - som ikke længere er så ny endda - har optaget os længe og vil formentlig optage os et stykke tid endnu. Efter en overgangsperiode af et års varighed trådte loven i kraft den 1. september 2020, og de fleste lønbogholdere og administratorer har nu gjort deres første erfaringer med h…

Susanna Christina Møller
Marketing Project Manager
Lønskolen - dengang, i dag og i morgen
Det er ikke mere end fire måneder, at Lønskolen lancerede sit eget selvstændige website. Historien om Lønskolen går dog meget længere tilbage end til slutningen af 2020. Faktisk helt tilbage til dengang, hvor online-kurser, webinarer og e-learning var ukendte fænomener. Men grundidéen var den samme,…

Susanna Christina Møller
Marketing Project Manager
Bliv klogere på hverdagsjuraen med et kursus på Lønskolen
Lønskolen er fyldt med gode kurser - både dem, hvor du lærer vores systemer at kende, og dem om lønadministration generelt, men også kurser, der dykker ned i nogle specifikke personalejuridiske forhold, som du som lønbogholder kan få glæde af.
